کد خبر : 3853 منبع خبر : روابط عمومي تاريخ خبر : 1404/01/16

گزارش نوروزی ۱۴۰۴: محمد سعیدی پور مدیرکل نوسازی، توسعه و‌ تجهیز مدارس استان خوزستان:
هدیه ۸۰۰کلاس درس به دانش آموزان سرزمین نخل های استوار

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان بیان کرد: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، فراتر از یک پروژه عمرانی، یک حرکت اجتماعی و فرهنگی است که موجب افزایش حس مسئولیت‌پذیری در میان مردم و نهادها شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور؛ محمد سعیدی پور مدیرکل نوسازی مدارس استان خوزستان، اظهار داشت: سال 1403 را با تلاش‌های گسترده در جهت توسعه زیرساخت‌های آموزشی استان خوزستان به پایان رساندیم. این سال، سالی سرشار از اقدامات ارزشمند در حوزه نوسازی، تجهیز و توسعه فضاهای آموزشی و پرورشی بود که با همراهی خیرین نیک‌اندیش، صنایع، مسئولین و مردم شریف استان، به دستاوردهای مهمی دست یافتیم. هدف اصلی ما در اداره کل نوسازی مدارس استان، ایجاد محیطی استاندارد، ایمن و مجهز برای رشد و پرورش دانش‌آموزان عزیز است و با افتخار اعلام می‌کنیم که در این مسیر، گام‌های مؤثری برداشته شد.

 

 احداث و کلنگ‌زنی فضاهای آموزشی در سال ۱۴۰۳:

سعیدی پور اذعان داشت: در سال ۱۴۰۳، شاهد افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های مهمی در سطح استان بودیم. مجموعاً 210 مدرسه با ۸۰۰ کلاس درس در مناطق مختلف استان تکمیل و به بهره‌برداری رسید. ۸ فضای هنرستانی با ۶۱ کلاس درس نیز به آموزش و پرورش تحویل شد که اقدامی بی‌سابقه در تاریخ نوسازی مدارس استان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: ۵ مجموعه ورزشی و سالن چندمنظوره برای استفاده دانش‌آموزان ساخته و تجهیز شد. علاوه بر پروژه‌های تکمیل‌شده، کلنگ احداث ۷۰ مدرسه جدید شامل ۲۸۰ کلاس درس نیز در سال ۱۴۰۳ به زمین زده شد که این مدارس در سال‌های آینده به ظرفیت آموزشی استان افزوده خواهند شد.

 

مشارکت خیرین مدرسه‌ساز در توسعه مدارس :

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان، گفت: خیرین مدرسه‌ساز، همواره یکی از ارکان مهم توسعه فضاهای آموزشی استان بوده‌اند. در سال ۱۴۰۳، میزان تعهدات خیرین در استان خوزستان ۱۴۹۰۰ میلیارد ریال بود که از این میزان، ۴۰ درصد آن محقق شد. این کمک‌ها نقش مؤثری در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و آغاز پروژه‌های جدید داشت.

 

نقش مسئولیت اجتماعی صنایع و دستگاه‌ها در ساخت مدارس :

این مقام مسئول بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ در کنار خیرین، صنایع و شرکت‌های بزرگ استان نیز در حوزه مسئولیت اجتماعی خود مشارکت چشمگیری داشتند، صنایع و شرکت‌های دولتی و خصوصی استان، در مجموع ۴۲۰۱ میلیارد ریال برای ساخت و تجهیز مدارس، تأمین تجهیزات هنرستانی و نوسازی فضاهای آموزشی اختصاص دادند. این مشارکت‌ها تأثیر بسزایی در بهبود شرایط مدارس به‌ویژه در مناطق کمتر توسعه‌یافته داشت.

سعیدی پور افزود: برنامه ما برای سال ۱۴۰۴، توسعه این مشارکت‌ها و ایجاد بسترهای قانونی برای تشویق صنایع به سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش است.

وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات شاخص ما در سال ۱۴۰۳، ایجاد کمیته بهره‌وری بود که جزو محدود استان‌هایی بودیم که این طرح را اجرا کردیم، عنوان کرد: شاخص‌های بهره‌وری تدوین و اولویت‌بندی شدند، کاربرگ‌های ۸گانه نظام‌نامه بررسی و تکمیل شد، گزارش‌های فصلی بهره‌وری تهیه و ارائه گردید؛ این اقدامات منجر به بهبود فرآیندهای اداری، افزایش کارایی کارکنان و تسریع در اجرای پروژه‌ها شد.

 

 اجرای طرح شهید عجمیان در خوزستان

سعیدی پور درخصوص طرح ملی شهید عجمیان گفت: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های نوسازی مدارس کشور این طرح بود که در استان خوزستان نیز با موفقیت اجرا شد. در قالب این طرح 260 مدرسه با ظرفیت ۱۰۰۰ کلاس درس شاداب سازی، بهسازی ،رنگ آمیزی شد.

 

تجهیز مدارس و هنرستان‌ها

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان درخصوص تجهیزات مدارس و هنرستان‌های استان در سال 1403، عنوان کرد: ۶۶۰ میلیارد ریال تجهیزات هنرستانی تهیه و به آموزش و پرورش استان تحویل شد. همچنین ۳۷۶۱ دستگاه کولر ، ۲۰ هزار عدد میز و نیمکت جدید،۹۰۰ رایانه ،۶۳۷ چاپگر،پرینتر ،اسکنر و ۱۶۶۰۰ متر مربع فرش سجاده ای تنها بخشی از تجهیزات‌ توزیع شده در مدارس استان بوده است.

 

نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی

این مقام مسئول یادآور شد: در سفر دکتر پزشکیان رییس جمهور به خوزستان نخستین قدم‌ ها برای اجرای  نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی توسط ایشان با خشت گذاری آجر در مدرسه ای در منطقه پردیس اهواز آغاز شد. این طرح با مشارکت استانداری، مسئولین استانی، خیرین و مردم در استان خوزستان ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: حذف 107  مدرسه سنگی با 541 کلاس درس،  حذف ۴۲ مدرسه کانکسی با 71 کلاس درس، تخریب و بازسازی 107 مدرسه تخریبی با 1101 کلاس درس، احداث 71 مدرسه با 819 کلاس درس در مناطق با تراکم بالای 35 دانش آموز در هر کلاس، تکمیل 329 فضای آموزشی در دست اجرا با 1551 کلاس درس از جمله اقدامات شاخص این نهضت که در دستور کار این اداره کل قرار گرفته می باشد.

سعیدی پور، گفت: یکی از مهم ترین شاخص های موفقیت این طرح می توان به همکاری گسترده بین دستگاه‌های اجرایی، خیرین و مردم اشاره کرد.

همچنین برنامه‌ریزی دقیق ، تخصیص بهینه منابع واستفاده از ظرفیت صنایع و شرکت‌های خصوصی موارد هستند که تاثیر بسزایی در اجرای موفق نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی دارند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان بیان کرد: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، فراتر از یک پروژه عمرانی، یک حرکت اجتماعی و فرهنگی است که موجب افزایش حس مسئولیت‌پذیری در میان مردم و نهادها شده است. این نهضت با جلب مشارکت گسترده خیرین، صنایع و مسئولین محلی، نه‌تنها زیرساخت‌های آموزشی را توسعه داده، بلکه جایگاه آموزش و پرورش را به‌عنوان رکن اساسی پیشرفت جامعه تقویت کرده است. بدون شک، سرمایه‌گذاری در عدالت آموزشی، سرمایه‌گذاری در آینده‌ای روشن‌تر برای فرزندان ایران زمین است.

 

یک خاطره از سال ۱۴۰۳

وی ابراز داشت: یکی از زیبا ترین و خاطره انگیز ترین خاطرات بنده در اداره کل نوسازی مدارس استان مربوط به حضور پر شور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خیرین مدرسه ساز، مسئولین ستادی و استانی در 26 جشنواره خیرین مدرسه ساز استان می باشد. ثبت  این حضور پرشور در تقویم روزهای پر افتخار اداره کل نوسازی مدارس استان خوزستان یکی از بهترین خاطرات خواهد بود.

 

اولویت‌های نوسازی مدارس در سال ۱۴۰۴

محمد سعیدی پور در پایان، خاطر نشان کرد: از تمامی مسئولین، خیرین، صنایع، کارکنان و مردم استان که در مسیر توسعه فضاهای آموزشی همراه ما بودند، صمیمانه سپاسگزارم. امیدواریم در سال ۱۴۰۴، با همت و همدلی بیشتر، گام‌های مؤثرتری در راستای توسعه فضاهای آموزشی برداریم و آینده‌ای روشن‌تر برای فرزندان این سرزمین رقم بزنیم.

به حول و قوه الهی همه توان خود را به کار خواهیم گرفت تا در سال ۱۴۰۴، بتوانیم به همه اهداف و برنامه‌های خانواده نوسازی مدارس خوزستان که در راس آنها اجرای کامل طرح نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی طرح ریاست جمهوری میباشد جامه عمل بپوشانیم.